Si të hyni në VPS tuaj Linux SSH

Në këtë udhëzues, ne do t'ju tregojmë se si të hyni ne SSH në VPS tuaj ose Serverin e Dedikuar duke përdorur një PC.

Hapi 1: Shkarkoni një Klient SSH

Ne ju rekomandojmë të përdorni një program FTP të quajtur PuTTY, është plotësisht falas dhe mund të shkarkohet në http://www.putty.org/

 

Hapi 2: Hapni PuTTY
https://dedinetworks.net/img/v1.png

Kur të hapni programin për herë të parë, do të shtypni adresën IP të serverit tuaj në kutinë 'Emri i Pritësit (IP Adresa) dhe më pas goditni butonin Open në fund të djathtë.

 

Hapi 3: Vendosni emrin e përdoruesit
https://dedinetworks.net/img/v2.png

Ju do të merrni një hyrje të shpejtë dhe ju duhet të shkruani sa vijon dhe goditni enter: root

 

Hapi 4: Vendosni Fjalëkalimin tuaj Root

PuTTY do t'ju kërkojë për fjalëkalimin tuaj rrënjë. Shtypni atë dhe goditni enter. Nëse tashmë keni fjalëkalimin e kopjuar në klipin tuaj, thjesht klikoni me të djathtën në zonën e zezë për të ngjitur fjalëkalimin dhe goditni enter.

 

Hapi 5: Tani duhet të keni hyrë në SSH.

"Root @ vpsname" i shpejtë do të shfaqet pas hyrjes së suksesshme në serverin tuaj. Tani mund të ekzekutoni çdo komandë SSH që dëshironi të ekzekutoni. Mos harroni, ju jeni loguar si përdorues rrënjësor dhe për këtë arsye mund të modifikoni të gjithë skedarët e sistemit. Kjo mund të jetë shumë e rrezikshme nëse nuk e dini se çfarë jeni duke bërë. Mos ekzekutoni asnjë komandë për të cilën nuk jeni të sigurt pasi ato mund të prishin tërë VPS-në tuaj.

  • vps, login
  • 10 Përdorues e gjetën këtë të dobishëm
A ishte kjo përgjigje e dobishme?